Емоционалната изповед на принц Хари!

Принц Хари проговори за първи път за папараците, които преследваха принцеса Даяна в нощта на нейната смърт и в крайна сметка предизвикаха катастрофата, в която тя загина преди 20 години в Париж.

В документален филм на BBC по случай годишнината от смъртта на принцесата, Уилям и Хари, които тогава са били на 15 и 12 години, си спомнят за трагичния инцидент, случил се на 31 август през 1997 година.
[ad id=“225664″]

„Най-трудното нещо, което трябваше да преживея бе фактът, че хората, които са я преследвали в тунела, са същите хора, които са я снимали как умира на задната седалка след катастрофата“, споделя Хари в своята емоционална изповед.

„Тя е имала доста сериозни наранявания на главата, но е била все още жива на задната седалка и онези хора, които са причинили катастрофата, са я снимали как издъхва, вместо да ѝ помогнат. А след това някак са се върнали на бюрата си.“

Принц Уилям споделя от своя страна, че е бил твърдо решен да не остави тази трагедия да го пречупи и да заличи цялата любов, с която е бил обграден, докато майка му е била жива.
[ad id=“225664″]

„Когато ти се случи нещо толкова ужасно, когато си само на 15, а за съжаление това се случва на много хора, или се пречупваш, или ставаш по-силен. Аз не се оставих да ме смачка. Исках тя да се гордее с човека, в който съм се превърнал, не исках да се тревожи за мен и Хари, а да знае, че тази ужасна трагедия няма да пропилее всичко хубаво, на което ни е научила.“

Даяна бе убита при катастрофа в Париж, докато е преследвана от папараци. След разследването през 2008 г. беше решено, че небрежността и нетрезвото състояние на шофьорът ѝ Хенри Пол, както и преследването от папараците, са довели до фаталния инцидент. Но никой не е задържан по случая.
Източник:edna.bg


image0 (9K)