Емил Христов, общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора: В момента се извършва чистка на всички нива в държавата

През последните седмици служебното правителство, чиято работа бе да подготви едни честни избори, извършва чистка на всички нива в държавата, което предизвиква сериозно безпокойство. Това заяви Емил Христов, общински ръководител на ГЕРБ в Стара Загора, по повод продължаващите безпринципни уволнения и назначения в Областна служба „Земеделие“ в Стара Загора.“ Чистките се правят на всички длъжности по вертикалата, като целта е да се объркат работите в министерствата и различните сектори. По този начин трябва да бъде затруднено следващото редовно избрано правителство и страната да бъде доведена до хаос и лошо състояние“, категоричен бе Емил Христов.
„Призовавам временно назначения директор на Областна служба „Земеделие“ Йордан Узунов, да си подаде оставката по най-бързия начин, защото това е единственият морален ход, който ще изпълни със съдържание прeбиваването му там, категоричен бе Маноил Манев, член на общинското ръководство на ГЕРБ в Стара Загора. Според него, когато си назначен от служебно правителство за ръководител на държавна структура, най-важното е да постъпваш морално и да изпълняваш временно своите функции. „Както вече е известно – той има две седмици, не повече“, подчерта Маноил Манев. Той заяви още, че Инспекцията по труда трябва да се самосезира веднага и да провери как са направени всички смени и новоназначения в Областна служба „Земеделие“.
„В момента там има двама директори и ставаме свидетели на самоуправство от страна на временно назначения от служебното правителство“, посочи Емил Христов. Според него това създава напрежение и недоверие у всички работещи в сектора. „Случващото се е прекалено и недостойно, затова го призоваваме да преразгледа решенията си. Няма нищо по-нормално от това следващият министър на зeмеделието сам да определи екипите, с които ще работи“, подчерта общинският ръководител на ГЕРБ.
Според Маноил Манев всички уволнения и назначения, които се правят от служебното правителство през последния един месец не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин, освен като миниране на следващото управление на страната. Над 80% от уволнените до момента в област Стара Загора са млади хора и този акт притеснява много политически сили.
„Вече месец задавам въпроса, какво наложи смяната на директори, на експерти – не ни се дава отговор“, коментира Емил Христов. Според него това навежда на мисълта за предварителен замисъл. А на въпроса, има ли изготвен списък за уволнения и стои ли някоя конкретна политическа сила зад него, до този момент отговор също няма.
„Нека бъдат честни и да кажат, част ли са настоящите уволнения от този списък, за който ние знаем“, попита и Маноил Манев.


image0 (9K)