Емил Кабаиванов: Измислици са приказките за преврат в СДС!

Предишният лидер Божидар Лукарски прекъсна контакта с партията, беше задушен нормалният политически разговор, смята зам.-председателят на сините

[ad id=“225664″]

Няма преврат в СДС. В това бе категоричен зам.-председателят на партията Емил Караиванов. Караиванов е и кмет на Карлово. Той гостува в в предаването по БНТ „Денят започва с Георги Любенов“.

За преврат в партията заговори бившият й лидер Божидар Лукарски, след като на националната й конференция в събота за председател бе избран Румен Христов.

„В последната една година се натрупа напрежение, което беше породено от това, че тогавашният председател г-н Лукарски прекъсна контакта с партията, структурите, беше задушен и прекъснат нормалният политически разговор“, заяви в националния ефир Емил Кабаиванов.

[ad id=“263680″]

Зам.-председателят на СДС припомни, че СДС е най-старата демократична партия в България. Според него сега тя трябва да определи къде е мястото й в обединените демократични сили, какво е отношението й към управляващата коалиция и кои са най-важните решения за България, за да може да се развиваме в правилната посока.

Зам.-председателят на десницата категорично отрече тезата на Божидар Лукарски, че той е бил отстранен от управлението заради евентуалното политическо сътрудничество с партията на Валери Симеонов НФСБ.

[ad id=“237001″]

„Причината е, че докато г-н Лукарски беше председател на СДС, партията не функционираше като един нормален политически механизъм“, каза Кабаиванов.


image0 (9K)