Елена Поптодорова подаде оставка в Американския еврейски комитет, признала си е за кражбата

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA. Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава няколко дни по-рано е посочила лични причини за оставката.
В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че „се оттегля по лични причини“. За вр. и. д. директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич. Официалното откриване на офиса на комитета във Варшава е насрочено за 31 март. Заглавието на агенцията е „Официален представител на АЕК призна кражба на козметика и подаде оставка.“

JTA припомня, че Елена Поптодорова е била два пъти посланик на България в САЩ, а преди е била личен преводач на комунистическия лидер Тодор Живков. Агенцията разказва неприятната случка от летището във Варшава с версията на Поптодорова, признаването на вината от нейната страна, както и разкритието на Томаш Олешчук от пресцентъра на варшавската полиция, че лицето се е подложило на доброволна санкция за извършената кражба.

http://BNews.bg


image0 (9K)