Елена Йончева хвърли микрофона в студиото на Хекимян

„България беше очернена, но не нашата България, а тази на Бойко Борисов, който я създаде. Той каза, че не е чувал по-чудовищни неща, но сам ги създаде. Това разследване гради ниско доверие между институциите. Американското посолство и Брюксел предложиха помощта си. Ние имаме капацитета, имаме уникални криминалисти и професионалисти, но хората им нямат доверие. Това каза депутатката от БСП Елена Йончева в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

[ad id=“225664″]

„През 2006 година бяхме на едно място по свобода на медиите с Франция, а сега се нареждаме някъде около Конго. Очернени сме. Призовахме в това разследване да се включат чужди органи. Доверието в институциите е много ниско и едно международно участие щеше само да допринесе. Аз нямам съмнение, че нямаме добри експерти, но погледнете социалните мрежи и масовото мнение по въпроса. В една нормална правова държава не е нужно да идват експерти“, допълни още бившата журналистка.

„Аз ще ви кажа какво чудовищно нещо е прочел Борисов. В американски медии пише, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики. Цитиран е доклада на Държавния департамент от миналата година. Липсва държавност“, продължи тя.

Попитана дали се реже от заплатите на депутатите, когато не ходят на работа в парламента, Йончева отговори еднозначно, че те липсват само и единствено по уважителни причини.

„Няма съперничество и съревнование между Радев и Нинова. Радев е независима институция. В една демократична партия може да има много мнения и спорове и те да се водят на висок тон. Полезно е за партията и за държавата. По-лошо е когато няма различни мнения. Най-страшното е когато една управляваща партия провежда конгреса си като в Северна Корея“, обясни още Йончева.

[ad id=“263680″]

Бившата журналистка видимо се ядоса, когато Хекимян я попита дали някога е имала съвместна офшорна фирма с Цветан Василев, заради твърденията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че тя има такава. Преди известно време той дори показа документи в Сутрешния блок по bTV, с които да подкрепи тази информация. Тя помоли да се изкаже без да бъде прекъсвана.  „Осъдих Борисов, а сега Делян Добрев ме съди, защото съм била изнесла информация за „Кумгейт“. Аз нямам офшорна фирма с Цветан Цветанов и никога не съм имала такава. Работила съм в ТВ7 и единствените средства, с които съм боравила, са за техниката, която се поръчвали за там“, каза още депутатката от БСП.

Хекимян посочи, че винаги кани в предаването членове на БСП, за да обяснят другата гледна точка на нещата, но Йончева го прекъсна остро, че не може постоянно да искат да я съдят след разкритията ѝ.

„Имам фирма с г-жа Блъскова. Тази фирма е купувала техническа екипировка. Ще осъдя и Делян Добрев, както и Цветан Цветанов, както осъдих Борисов за клевета. Всеки път, когато покажем далавера, аз съм заплашвана, че ще бъда съдена“, развика се Йончева и Хекимян приключи интервюто с нея.

Водещият разкри, че депутатката от БСП е хвърлила микрофона на земята след последните въпроси, които са ѝ били зададени и си е тръгнала много ядосана от студиото.


image0 (9K)