Елена Йончева към българските политици (и Таско Ерменков): Мерете си приказките и бъдете пестеливи във Фейсбук!

Един политик трябва да си мери приказките, заяви в студиото на бТВ журналистката и депутат от БСП Елена Йончева, която бе помолена да коментира съдебната сага между нея и премиера и решението на съда, който осъжда, по думите й, Бойко Борисов за клевета. „Съдът постанови, че той е клеветник“, заяви Йончева. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят 5 хиляди лева, които ще отидат във фондация за българчета в нужда“, разкри тя. За мен лично, това е едно удовлетворение. Тази присъда показва, че политиците в България не могат да лъжат, без значение в предизборна кампания ли го правят, или не“, допълни Йончева.

[ad id=“225664″]

„Аз също заявих, че ГЕРБ крадат от санирането, но го подплатих с конкретни факти. Както и за оградата, която се прескача от бежанци със стълби. След тези мои разкрития той ме заплаши. В Германия за клевета се предвижда лишаване от свобода до 2 години. Това означава, че това действително е тежко провинение. Смятам, че за нашата държава това е много важно – един политик трябва да си мери приказките“, обясни още тя.

[ad id=“263680″]

Депутатката от БСП каза също, че е твърдо против политиците да комуникират с институциите през Facebook и социалната мрежа трябва да се използва много пестеливо. На въпрос: а Таско Ерменков мери ли си думите в случая с „отровената“ вода на София, Йончева взе да го увърта. „Аз вчера разговарях с г-н Ерменков. Той само е задал въпрос. Разбирам г-н Ерменков за това, че задава въпроси към институциите във Фейсбук, но не подкрепям подобни действия. Българските политици не трябва да използват Фейсбук за общуване с институциите. Скептична съм за ролята на социалните мрежи с такава цел. Таско Ерменков е получил тази информация от източници от държавни институции, които са пожелали да останат анонимни. Но още веднъж казвам, Фейсбук трябва да се използва много пестеливо от политиците“, посочи Йончева.

Източник: faktor.bg


image0 (9K)