Елена Йончева готвела разследване „бомба“ за корупция в строителството

Часове преди да бъдат поискани имунитетите на депутатите ни, Йончева ми показа документ, който разкрива корупция в строителството на пътищата. Този документ предстои да бъде показан“, каза лидерът на опозицията Корнелия Нинова.

Нормално е да има разследвания, когато има съмнения. Те не ни притесняват, вярваме в невинноста на Елена Йончева и проф. Георги Михайлов. Седим зад тях като един. Обвиняват Йончева за пране на пари около КТБ. Делото „КТБ“ се разследва от над 2 години, защо сега се появяват някакви неща свързани с нея. Това попита лидерът на БСП Корналия Нинова в ефира на БНТ.

„След като Елена Йончева разкри „Кум-гейт“, снима лошото състояние на граничната ни ограда и още много, сега се отвръща срещу нея. Това е удар срещу разследващ журналист. Това не е истинско обвинение. Насърчавам Елена да продължи със своите разследвания. Часове преди да бъдат поискани имунитетите на депутатите ни, Елена Йончева дойде при мен и ми каза, че има, така го кажем, „бомба“. Тя ми показа документ, който разкрива корупция в строителството. Този документ предстои да бъде показан“, разкри Нинова.

Било планирано в същия ден Йончева да огласи разследването си, което Корнелия Нинова определи като „голям удар“. Според нея действията на главния прокурор са породени от желанието на правителството да предотврати това разследване.

Нинова съобщи, че ръководството на Строителната камара е било на среща с нея и я молело да не разгласява случая, защото Европа може да ни спре финансирането. „Това не може да бъде мотив да продължава корупцията“, коментира тя.

Нинова обеща, че Елена Йончева ще обяви разкритията си следващата седмица.

„Обвиняват Йончева за пране на пари около КТБ. Делото „КТБ“ се разследва от над 2 години, защо сега се появяват някакви неща свързани с нея. След като Елена Йончева разкри „Кум-гейт“, снима лошото състояние на граничната ни ограда и още много, сега се отвръща срещу нея. Това е удар срещу разследващ журналист. Това не е истинско обвинение“, категорична е Нинова.

Тя определи случващото се като „политически удар“. На въпрос дали подозира прокуратурата, че работи с управляващите за този политически удар, Нинова не даде директен отговор: „Никого не обвинявам, защитавам Елена Йончева.“

„Целенасочено е и нападението срещу проф. Георги Михайлов. Как така управляващите забелязаха присъствието му, малко след като той стана острието на вота на недоверие по тема здравеопазване“, попита Нинова.

„Ние не се регистрираме, но и не получаваме заплати. Не харчим парите на народа. Няма да се регистрираме, докато не видим оставката на Валери Симеонов“, коментира лидерът на БСП.

„В БСП направихме изключителна тежка реформа относно мандатите на депутатите. Партията запазва хорското доверие, стилът и реформите ни дават резултат“, завърши Корнелия Нинова.


image0 (9K)