Елементи от гардероба, в които си струва да инвестираш, защото те никога няма да излязат от мода

Модата е много променлива – онези дрехи, които са били на върха на популярността вчера, днес вече могат да станат напълно без значение. Въпреки това има дрехи, които няма да излязат от мода нито в този сезон, нито след няколко години.
Ще ви разкажем за дрехите, в които си струва да инвестирате, защото те не са повлияни от мимолетни модни тенденции и следователно такива облекла могат да бъдат отлична база за всеки гардероб. И тяхната популярност е била тествана във времето, а не от едно поколение модни момичета.

[ad id=“225664″]

Тренч


Тренчът е изобретен през 1901 г. от Томас Бърбъри (който основава марката Burberry). Тези дъждобрани са били предназначени за военните и ушити от специална водоустойчива тъкан, но много скоро завладяват целия свят. Всяка година можем да наблюдаваме новите дизайнерски трансформации на класическия тренч. Сега особено актуални са червените, ушити от плат с винилов блясък тренчове. Бежовият цвят обаче, е вечната класика, която придава на образа специален блясък.

Палто с пясъчен цвят

Палтото с пясъчния цвят се появи в женския гардероб от мъжката мода. Героят на Ричард Гиър покори всички, появявайки се на екрана в бежово палто на дизайнера Джорджо Армани във филма „Американски жиголо“. И през 1981 марката Макс Мара пуска класическия модел на палтото: яйцевиден силует със скосени рамене. От 80-те години на миналия век бежовото палто се превърна в неизменна част на женския гардероб и все още не е извън модата. Най-актуалният силует на последните няколко модни сезона е палто-халат.

Кожено яке


Модата на кожените якета не премина през 1953 г. Тогава филмът „Дивият“ с Марлон Брандо се появява в главната роля, където култовият актьор става лидер на бандата на мотоциклетистите. Оттогава, велосипедни якета с цип диагонално се превръщат в символ на свободата и присъстващ елемент в гардероба както на мъжете, така и на жените. Коженото яке е толкова универсално, че се комбинира практически с всичко. Вярно е, че от комбинацията на „дънки с тениска + кожено яке“ стилистите препоръчват да се откажете, защото това е вече клише. По-добре е да играете в контраст, като облечете плетиво на една кука с разкроени рокли и различни поли.

Костюм-смокинг


Актрисата Марлене Дитрих започна да носи смокинг през 30-те години на миналия век. Но популярен сред женските представители, той стана много по-късно – през 1966 г., когато Ив Сен Лоран представи своята версия на женския смокинг на подиума. Модните модели носят смокинг костюм навсякъде – от бизнес срещи до вечерни излети. Звездите избират смокинг за червения килим, а дизайнерите неизменно представят в своите колекции и варианти по темата за женските смокинги и класически модели.

Пуловер


Уютният, топъл и качествен пуловер е нещо, което винаги е на мода. Освен това е абсолютно наложително за нашия климат. Най-добре е да го комбинирате с онези гардеробни елементи, които стоят по фигурата и компенсират прекомерния обем на върха. Ето защо, поли-молив, джинси или дънки, кожени гамаши са идеални придружители за обемните пуловери. Талията може да бъде подчертана с колан или частично закачен пуловера в панталон или пола.

Дънкова риза


Дънната риза е друга необходимост в женския гардероб. Винаги е подходяща (най-важно е, да не избирате модели с бродерии, рингове или друг декор) и се вписва в почти всяко изображение. Тя може да се носи с панталони, къси панталони, с каква да е пола, включително с дантела или пола с пайети (което ще предаде на тези дрехи степен на тържественост или ще ги включи в ежедневния стил) върху рокля, небрежно вързана в краищата. Броят на възможните опции може да бъде ограничен само от вашето въображение.

Блузка, тип моряшка

Моряшката блузка е един от елементите на гардероба, който легендарната Коко Шанел въвежда в модата. Днес те се счита за част от основния гардероб и създава асоциации със сложния стил на парижаните. Толкова е универсална, че въпросът „какво да нося?“ по отношение на блузката изчезва от само себе си.

Бяла тениска


„Винаги съм смятал бялата тениска за алфа и омега на модерната азбука“, казва Джорджо Армани. И с един велик дизайнер не може да спори. Основната бяла тениска на директния свободен силует е универсална вещ, която е извън модата и се вписва във всеки образ. Е, тенденцията от последните години е – бели тениски с печат, както и тениски с весели надписи или фрази, изразяващи философията на живота. Така че тениските на Christian Dior с надпис „Всички ние трябва да сме феминисти“ стана хит на 2017 г.

Облекло „New look“


Този силует, може би, е най-женственият в цялата история на модата. Той е измислен и представен на обществеността от Christian Dior през 1947 г. Характерни особености на силуета – акцентът върху кръста, здравият корсаж на роклята и пищна пола, наподобяваща обърнато цветче. Това е повече от 70 години от създаването на този легендарен силует, но все още той завладява модата и вдъхновява дизайнерите. И така, в новите дизайнерски колекции, в Dolce & Gabbana бяха представени нови облекла, и естествено традицията на основателя й продължава модната къща „Christian Dior“.

Дънки


Малко вероятно е панталоните от деним някой ден да станат безполезни и да спрат да се носят, но силуета им се променя и е склонен към модни тенденции. Днес трябва да отложим за по-късно дънките с ниска талия, късите дънки и дънките с кристали. На мода днес са дънки с висока, както с нормална талия, широки дънки и „дънките на мама“ (те могат да бъдат разпознати по високо прилепнали в кръста, те са прави, донякъде скучни, без акцент върху бедрената линия). Е, класическите перфектно стоящи прави сини дънки винаги ще са актуални.

Бяла риза


В случая при бялата риза, както и при дънките, има само едно „но“: нейният силует може да се промени и да остарее. Днес са актуални свободните ризи, изработени от мека материя, сякаш са снети от рамената на мъжете (между другото, много жени от модата намират „правилните“ ризи в мъжките магазини). Актуалните модели могат да се видят например в свежите колекции на Ralph Lauren, Victoria Beckham, Carolina Herrera и др. Ризи с надписи на гърба и от плътна тъкан трябва да се отложи за по-късни времена.

Поло


Друго една вещ от основния гардероб, която винаги е от значение. Тя се съчетава с всички дрехи и е незаменима в студения сезон, защото създава допълнителен слой под дрехите. Извън сезона, полото е в състояние да даде втори живот на летния гардероб: различните рокли и гащеризони, облечени върху него изглеждат много стилно.

Малка черна рокля


Малката черна рокля отдавна е класика за женския гардероб. Дължи външния си вид на Коко Шанел, която я е измислила през 1926 г. Преди това черният цвят, свързан с траур, не беше популярен, но с появата на тази легендарна рокля всичко се промени. Малката черна рокля се счита за основна дреха в гардероба: тя се вписва почти във всичко и е много гъвкава, защото с помощта на различни аксесоари можете да създадете напълно различни образи, подходящи както за офиса, така и за светски прием.

Превод от руски: Зарата


image0 (9K)