Електрически стълб премаза автомобил в Пловдив

Електрически стълб е паднал и премазал автомобил снощи в Пловдив, предава БНТ. Инцидентът се е случил пред жилищни кооперации. Днес екипи на електроснабдителното дружество отстраняваха повредите в останалите без ток домове.

[ad id=“225664″]

Инцидентът е станал снощи към 19.30 на улица „Порто Лагос“ в квартал Кършака. Сигналът е подаден на телефон 112 от човек, живеещ наблизо.

„Аз го подадох, защото живея в съседната кооперация на четвъртия етаж и чух едно тупане и погледнах и видях, че е паднал стълбът. Ако имаше човек, щеше го убие сигурно тук“, разказва Христо Георгиев.

На мястото пристигат полиция, пожарна и екипи на електроразпределителното дружество, които отцепват района. Близо три часа продължават дейностите по вдигнаето на стълба, който премазва един автомобил и удря странично друг. Собствениците са категорични, че ще търсят правата си за възстановяване на щетите.

[ad id=“263680″]

„Да, ще имам претенции, към ЕВН евентуално, защото стълбът е техен а аз заварвам, че стълбът ми е върху колата“, казва пред Националната телевизия Георги Вълчинов.

От електроразпределителното дружество потвърдили за БНТ, че стълбът е тяхна собственост. Те са започнали проверка за причините за инцидента, но по първоначална информация паднал голям клон върху проводниците е причинил инцидента.

[ad id=“236993″]

Относно претенциите, които собствениците на пострадалите автомобили ще предявят, от енергийното дружество заявиха, че ще бъдат разгледани.


image0 (9K)