Екшън край Мелник! Зъболекар преби овчар и стреля с пистолет

Екшън като във филм се разигра на пътя Мелник-Лозеница, след като 30-г. Кирил Латинов подгонил с автомобила си санданския зъболекар Атанас Панчев, който влязъл в пререкания с овчаря на Кирил, пише struma.bg.

Изданието потърсило позицията на замесените в скандала. Ето какво разказал Кирил Латинов, който е брат на небезизвестния криминално проявен мелничанин Тони Гърчето:

„С моя овчар карахме стадото от кози в началото на Мелник нагоре по пътя. Като стигнахме след моста, аз се върнах, за да си взема колата. Докато се качвах в нея, чух овчарят да вика. Тръгнах с колата към него и се разминах с един джип преди моста. Питах овчаря какво стана, защо вика, а той ми отвърна, че мъжът, който минал с белия джип, го набил и го хвърлил в канавката. Слязъл от джипа и започнал да го налага без обяснения.

Обърнах голфа и тръгнах след мъжа с джипа, разбрах, че е зъболекарят от Сандански Атанас Панчев. Изпреварих джипа на правата отсечка преди Лозеница и вътре в селото спрях да го причакам, за да го питам защо се е стигнало дотам, че да набие овчаря ми. Зъболекарят също спря джипа. Тръгвайки към него, той започна да стреля срещу мене. Веднага се скрих, отскачайки зад джипа му, а той потеглил в посока Сандански. Веднага се обадих на тел. 112 и в полицията. Този човек стреля с пистолет два пъти срещу мен, след като си свали прозореца, без да му кажа нищо.

Няма да оставя така нещата, пратих адвоката ми Стефан Матеев да пусне жалба в полицията, обяснения за инцидента писахме още в неделя вечерта. Не сме задържани в полицията. Предният прозорец на джипа на зъболекаря беше счупен, винетка нямаше. Инцидентът стана между 18 и 19 ч. Каквото и да става, този човек няма право да стреля така, оръжието не е за това. На моя овчар ще извадя медицинско, защото, след като е паднал при инцидента, си е наранил окото и вътре е пълно с кръв. Карах го в Петрич на лекар, и медицинско ще му извадя. Не може някой, който има повече пари от другия, да си прави каквото си иска. Трябва да се спрат тези неща“, заключи Кирил Латинов.

Д-р Ат. Панчев категорично отрече да е удрял въпросния овчар. Ето какво разказа санданският зъболекар:

„Връщах се от вилата си вечерта, някъде около 20 ч. След Мелник има един завой и веднага след него виждам на цялото платно стадо кози. Едва спрях, без да се нараня, но отбих в канавката. Изчаках значително след стадото да дойде един мъж, клатушкайки се, и му се скарах с думите: „Добре ли си, може ли така да пускаш козите, някой ще се убие или ще убие животните!“. Той ме напсува, тогава аз слязох ядосан, сигурно щях да му ударя два шамара, но той беше паднал на земята и започна да ми вика: „Не ме бий, не ме бий!“. Но такъв как да го биеш такъв, изобщо не съм го докоснал, щях да реагирам по-остро, но той е жалък човек, обясних му, че така не се прави, и си продължих по пътя. Няколко пъти ме засече Латинов, застана напряко на пътя при с. Лозеница и аз, разбира се, спрях. Изскочи ми един бабаит, трийсетина години по-млад от мен и трийсетина килограма по-тежък. Казах му да стои далече, но той тръгна към мен, отвори вратата ми, посегна и аз предупредително стрелях във въздуха, за да му кажа, че съм въоръжен, това беше. Той тогава смени боята на лицето и започна да звъни на полицията. При което му казах да звъни, тъй като аз не нарушавам никакъв закон. След това отидохме в полицията, описахме случая, и това е. Там разбрах, че този мъж е криминално проявен, а брат му е осъден за наркотици. Той беше на половин метър от мен, аз ако съм искал да го застрелям, както той казва… това са пълни глупости. Даже предупредителният изстрел е с халосен патрон, това е. Полицаите, след като дойдоха, взеха пистолета за анализ и видяха, че е направен един-единствен изстрел. А сега тръгнаха коментари, че съм ловувал незаконно. Бракониерство в 20 ч. и на тъмно няма как да е имало, какъв лов, при положение че в 16.30 часа вече е мрачно“, заяви д-р Панчев.

Стоматологът д-р Ат. Панчев е член на ЛРД „Сокол 1920“ в Сандански. Той е ловец в дружинката на Мелник.

По случая с екшъна е образувана преписка. Уведомена е и Районна прокуратура – Сандански.


image0 (9K)