Екшън като на кино с преследване на камион от АМ „Тракия“, през Стара Загора, до Околовръстното за Казанлък

Тарикат, шофьор на камион, се опита да премине през няколко полицейски проверки, сби се със служители на реда, накрая му преградиха пътя край Стара Загора.

[ad id=“263680″]

Криминално проявеният и осъждан 32-годишен мъж, записан в информация от Районна прокуратура-Стара Загора с инициалите Иван К., е обвинен за бягство от проверка на пътя, за непристойно поведение и за неподчинение и нападение на полицейски служители, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

[ad id=“225664″]

На 3 декември Иван е пътувал с камион МАН по автомагистрала „Тракия“ от София в посока изток. На територия, обслужвана от ОД на МВР – Пловдив той е бил спрян за проверка за употреба на алкохол. След извършване на проверката Иван К. се качил в товарния автомобил и избягал.

По подаден сигнал от пловдивските полицаи на колегите им от Стара Загора в землището на село Богомилово, община Стара Загора, е направен опит да бъде спрян товарният автомобил, управляван от Иван К., който оказал съпротива на полицейските служители и избягал от мястото. Били извършени заградителни мероприятия на Околовръстния път в посока за Казанлък, след блокада на пътя, автомобилът на обвиняемия е бил спрян. След оказана яростна съпротива Иван К. е задържан.

От прокуратурата съобщават подробности за поведението на обвиняемия: Непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в показване на неприличен жест, както и отправяне на обидни думи към полицейски служители при ОД на МВР – Стара Загора, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на общественият ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – неизпълнение на устно полицейско разпореждане, агресивно поведение, отправяне на обидни думи и жестове срещу полицейски служители, блъскане и удряне на полицейските служители.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Обвиняемият Иван К. е задържан за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

 

 


image0 (9K)