Екшън гонка на натъпкана до абсурд кола с хора, завърши с прострелян в крака

На 15.10.2016 г., около 23.20 часа, автопатрул на РУ – Казанлък, е бил засечен при разклона за Гурково от навлизащ в кръстовището„Опел Вектра“, който не спрял на знак „Стоп“.

За да избегне удара, шофьорът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Нарушителят  рязко ускорил и автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализации. Когато колата била догонена, водачът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно. След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служители стрелял няколко пъти със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила.

Преследваната кола била спряна и проверена от патрула. Колата управлявал собственикът ѝ – неправоспособният К.И. /34 г./ от Гурково, криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още общо осем души – шестима от тях (41-годишна жена от. Гурково и четирима жители на сливенското село Баня – мъж на 42 години, жена на 29 години и две непълнолетни момчета на 15 и 17 г.) в купето, а две 16-годишни момчета, също от село Баня – в багажника на колата.

Освен че шофира без книжка, тестът с техническо средство показал, че К.И. е седнал зад волана след употреба на алкохол. Съставен му е акт и му е връчен талон за медицинско изследване, срещу него е образувано бързо производство. В хода на проверката К.И. се оплакал, че усеща болка в левия крак, под колянната става. След като е установена огнестрелна рана, той бил откаран в старозагорската болница, където е настанен за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота.

Служителите на МВР са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Извършен е оглед на местопроизшествието.

В Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано следствено дело.


image0 (9K)