Екшън в САЩ! Терорист се самовзриви в кола, когато командоси към полицията се опитаха да го арестуват

Самоубил се е извършителят на серията от бомбени атентати в САЩ, който тероризираше хората в град Остин през последните седмици. Това обявиха от местната полиция и от ФБР. Те твърдят, че терористът се самовзривил в колата си.

[ad id=“225664″]

Екстремистът явно е усетил, че го следят, обяви говорител на полицията в Остин. Когато специален отряд към полицията се готвел да атакува и да го задържи, той активирал взривно устройство. Един командос е бил ранен от взривната вълна. Екшънът се развил на път край Остин, щата Тексас.

[ad id=“263680″]

Извършителят е идентифициран като „24-годишен бял мъж“. Все още не са ясни мотивите зад действията му и не е ясно дали не е имал съучастници.

[ad id=“236993″]

Полицията в Остин обяви, че мъжът е виновен за всичките пет експлозии, които разтърсиха административната столица на Тексас от началото на месеца. При бомбените атаки бяха убити двама души, а други петима бяха ранени.

[ad id=“218001″]

При всички случаи жертвите получавали колети. В тях имало бомби, които се взривявали, когато получателят се опитвал да вдигне колета или да го отвори.


image0 (9K)