Експлозия в немски химически гигант – има изчезнали и ранени

Няколко души са в неизвестност, а мнозина са ранени в резултат на експлозия днес в комплекс на химическия гигант БАСФ (BASFl) в Западна Германия, съобщи ДПА, пише mediapool.bg
Базираната в град Лудвигсхафен компания съобщи, че се опитва да установи причината за случилото се и броят на ранените или изчезналите. Над огромния химически комплекс се носи голям облак дим.  Радио „Зюдвеструдфунк“ съобщи за експлозия на танкер, който се намирал на док в в пристанище на компанията на река Рейн.
Цитирана от Асошиейтед прес говорителка на компанията, също каза, че експлозията е станалата на пристанище на БАСФ в Лудвигсхафен, използвано за товарене на запалителни течности и втечнен газ. Говорителката не беше в състояние да каже с точност колко са ранените.
На мястото на експлозията са изпратени специални спасителни сили.
Противопожарната служба предупреди, че е възможно във въздуха да се появят опасни емисии и да се влоши видимостта в района. Жителите бяха посъветвани да държат вратите и прозорците затворени и да изключат вентилационните или климатичните системи, а автомобилисти и и мотоциклетисти – да избягват околността.


image0 (9K)