Екатерина Захариева поема председателството на националния съвет по антикорупционни политики

Правителството определи вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева за председател на Националния съвет по антикорупционни политики. В състава на Съвета се включват допълнително представител на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната – член на политическия му кабинет, директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията, както и представител на Националното сдружение на общините.

[ad id=“226585″]

Националният съвет по антикорупционни политики е създаден с ПМС 136/2015 като междуведомствен орган със съвещателни, координационни и контролни функции по отношение на разработването и изпълнението на политиките в областта на превенцията и противодействието на корупцията.
[ad id=“225664″]

Промяната в постановлението се налага във връзка с новата структура на Министерския съвет и определянето на вицепремиера Екатерина Захариева за национален координатор по антикорупционни политики. От друга страна, разширяването на състава на Съвета с нови членове ще допринесе за повишаване на ефективността на работата му.


image0 (9K)