Езиковедът доц. Борислав Георгиев почина от COVID-19. На 11 април почина съпругата му

Почина езиковедът доц. д-р Борислав Георгиев, съобщиха негови близки и приятели във фейсбук, пише 24 часа онлайн

От постовете стана известно, че „той почина от COVID-19, както и неговата съпруга! Бог да ги прости и светъл път на душите им! Съболезнования на близки, приятели и студенти, докоснали се до неговите знания!“ – пише Irena Velkova.
„Уважаеми колеги, с прискърбие ви съобщавам, че доц. д-р Борислав Георгиев почина. Както съм писал и преди, професорите не умират! До нови срещи, доц. Георгиев!“, написа на стената си Росин Коцев.
„Още не мога да повярвам, че ни напусна този прекрасен човек Borislav Gueorguiev. И няма и месец след като си отиде съпругата му. Нека светлината и небесната радост са с тях заедно, някъде горе. Съболезнования и кураж за близките. Голяма загуба наистина“, пише Даниела Горчева.
Албена Руневска също е изтъкнат преподавател и тези, които я познаваха приживе, я описват като един от най-светлите и лъчезарни хора. До последно Борислав Георгиев се е надявал, че съпругата му ще оцелее, след като се налага да бъде приета внезапно в болница и да се оперира.
В социалните мрежи десетки приятели и познати на семейството се молят за нейното изцеление. Но тя така и не успява да се пребори и почина на 11 април.
Когато седмици по-късно самият доцент е приет в болница след съмнения за коронавирус, никой от приятелите му не може да повярва, че това се случва.
Той просто отиде при своята Бени, защото не можа да понесе смъртта й“, коментират в социалната мрежа негови приятели.
Борислав Георгиев бе сред най-изявените български езиковеди, семиотик, езиков антрополог и публицист, преподавател по съвременен български език в Нов български университет, където четеше лекции по функционална грамотност и комуникативна граматика на българския език, езикова антропология, езикова прагматика, социолингвистика и семиотика на писмения текст.


image0 (9K)