Ежедневни проверки за посещение на паркове и градинки се извършват в Стара Загора

Санкционираха първите нарушители, които не спазват заповедта за временно преустановяване на посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и дворове, спортни площадки, намиращи се на територията на училища, детски градини и ясли.

Това съобщиха от звено „Инспекторат” към Община Стара Загора. Младежи са били засечени в парк „Бранителите на Стара Загора”.
Екипите от общински служители следят за ежедневното спазване на всички мерки, целящи превенция на разпространението на COVID-19. В началото на седмицата на всички входове на парковете на територията на общината са поставени ограничителни ленти, които напомнят на гражданите за забраната за посещение. От общинска администрация са монтирали и табели на детските площадки, оказващи недопускането на деца при съоръженията. Към момента няма констатирани нарушения за работещи вендинг автомати.
29 от най-големите предприятия на територията на град Стара Загора са посетени от мобилните екипи на Общината, като са им съставени предупредителни протоколи за спазване на мерките за биологична сигурност.
114 души са поставените под карантина през последните два дни на територията на общината. Образувани са 5 досъдебни производства за неспазване на карантинните мерки. Има образувано досъдебно производство за хулиганство на Контролно-пропусквателен пункт и неспазване на ограниченията.
Над 4300 заявления за промяна на настоящ адрес са подадени в Административните бюра и кметствата на селата от старозагорска община.
Всеки гражданин може да се информира за най-актуалната информация по отношение на COVID-19 в специалната секция на сайта на администрацията – https://www.starazagora.bg/bg/koronavirus-covid-19


image0 (9K)