Едно от обвинените в убийството на таксиметровия шофьор момчета, остава в ареста

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста единия от 17-годишните младежи, обвинени в убийството на таксиметровия шофьор, извършено в село Николово. Прокуратурата поиска за двамата постоянно задържане под стража, но заради продължилото над 4 часа заседание се наложи решението за втората мярка да бъде отложено за утре.

БГНЕС припомня, че двамата ученици бяха задържани по „горещи следи“. Николай В. и Деян Ц., и двамата от Русе, са обвинени за грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и ключовете на таксито.

„Обвинени са в това, че са извършили грабеж на пострадалия таксиметров шофьор, придружен с убийство. Намерението им е било да отнемат парите от оборота на таксиметровия шофьор, автомобила му и други ценни вещи, които намерят в него.

Убийството е извършено с нож, с който са нанесени множество прободни рани по тялото на пострадалия. Пред полицейските служители, които са участвали в задържането, двамата извършители са признали  в деянието си и са им съдействали още от този първоначален етап“, заяви окръжният прокурор.

Единият от младежите е ученик в ПГ по транспорт в Русе, а другият в СУ „Възраждане“. Двамата са ученици в индивидуален план на обучение, не ходят редовно на училище, а единият повтаря вече няколко години.

Двамата са известни на органите на реда във връзка с други  прояви. Единият е участвал преди три години в грабеж заедно с друго лице на пари от малолетно лице.

Другият е известен с извършването на кражби, каза прокурорът. Тъй като младежите са непълнолетни, за престъплението, в което са обвинени, законът предвижда затвор от 3 до 10 години.

Източник: Actualno.com


image0 (9K)