Едно от знаковите лица на ъндърграунда в Сливен почина при неизяснени обстоятелства

Едно от знаковите лица на ъндърграунда в Сливен – Йордан Графов Божериков, по-известен като Данчо Графа, е починал вчера при все още неизяснени обстоятелства, пише Флагман.бг.

Името на Данчо Графа се появи за пръв път в публичното пространство през 2003 година, когато избяга от полицията, докато дознателят и адвокатът му разговаряли. Тогава името му се свързваше с набирането на проститутки и разпространението на наркотици в Сливенска област.

През април 2017 г. Данчо Графа е обвинен като тартор на организирана престъпна група, занимавала се с лихварство и рекет на територията на Сливен.  Действали са от януари 2016 г. Близо 30 са свидетелите, пострадали от силовите ѝ действия, дали показания пред съдия. Участниците предоставяли кредити срещу високи лихви, предимно от 500 до 1000 лв. и на малоимотни хора от Сливен и региона. При най-малко забавяне на плащанията от страна на кредитополучателите, следвали заплахи и побоища. Нерядко членове на групата нахълтвали в домовете на длъжниците и вземали телевизори, хладилници и други вещи, за да ги продадат и да върнат „инвестицията си“ заедно с лихвите.


image0 (9K)