Една чаша червeно вино се равнява на 1 час във фитнеса

Виното съдържа монозахарида арабиноза. Тя засилва имунната система, полифенолите в него помагат за укрепване на сърдечните клапи и предотвратяват сърдечните заболявания.

Антиоксидантите в червеното вино предпазват от ракови заболявания. Това обаче далеч не е всичко.

Учени от канадския университет в Алберта установиха още едно полезно свойство на виното. Те проучиха съдържащата се във виното естествена съставка ресвератрол и заявиха, че изпиването само на чаша от него има същия ефект като тренировка във фитнес. Тествана върху мишки, тя подобрява физическата им кондиция на всички нива. Според автора на проучването Джейсън Дайк, ресвератролът показва сходни резултати с усилена тренировка.

Умерената консумация на червено вино може да помогне на хората, които не могат да посещават фитнеса. Ресвератролът може успешно да имитира физическите упражнения и да бъде прибавен към ограничените движения, които тези хора могат да извършват. Умерената консумация на червено вино заздравява сърцето, мускулите и костите. Но все пак, виното не може да извая фигурата ви, както тренировките, заради високите си калории. 250 милилитрова чаша червено вино сдържа 215 калории, което е доста, пише в. „Метро”, цитирано от Обекти.бг.

Този недостатък лесно може да бъде компенсиран с повече движение. Червеното вино също така е полезно за избягване на кръвни съсиреци, то забавя стареенето на мозъка, предпазва от рак на дебелото черво и от диабет тип 2.


image0 (9K)