Една трета от месец май са почивни дни – вижте кои:

Щедър на почивни дни ще е май. Според празничния календар, работещите ще почиват цели 11 дни, което е 1/3 от месеца.
Въпреки отпадналото преди време сливане на почивни дни, май изобилства от неработни. Месецът ще бъде благоприятно време за разреждане на напрегнатите делници.
Денят на труда – 1-ви май, се пада в понеделник. Това означава, че последната събота и неделя от април се сливат с първия ден на май в приятна 3-дневна почивка.
 6-и май пък е събота, с което се предвижда 8-ми, понеделник, да е допълнителен почивен ден. Всъщност бизнесът поиска от правителството почивните дни да не се отработват, понеже в отработвания ден не се работело ефективно. По този начин загубите за работодателите били огромни. Правителството се съгласи с бизнеса, но се съгласи и с профсъюзите. Ако празникът е в почивен ден, работникът да получава компенсация на първия работен. Така неработните дни в годината се увеличиха с още няколко. Пълен триумф за работещите на държавна издръжка.
 Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24-и май, се пада в сряда. Това го прави единствен почивен без да се слива с уикенда. В този случай предимството на почивката в средата на седмицата е, че отработването вече е в миналото и това ще ни спести работните допреди година съботи.

image0 (9K)