Една най-големите компании в света призна за дефект в над един милион автомобила

Японският автомобилен гигант „Тойота“ обяви, че изтегля от пазара в световен мащаб повече от един милион хибридни автомобили. Причината – технически проблем, който „в най-лошия случай“ можел да предизвика пожар в автомобилите, съобщава агенция „Франс прес“.

[ad id=“225664″]

Около 1,03 милиона моторни превозни средства, произведени между юни 2015-а и май 2018-а година, ще бъдат изтеглени за проверки за безопасност, заявиха от „Тойота“. От компанията допълниха че засегнатите модели включват Prius, Prius PHV и C-HR.

От тези 1,03 милиона – 554 хиляди са в Япония, 217 хиляди в Северна Америка и 219 хиляди в Европа.

Електрическата инсталация може да даде накъсо и да генерира горещина, тъй като тя се износва поради вибрациите по време на шофиране. „В най-лошия случай“ това може да доведе до пожар в автомобила„. Това се посочва в официално съобщение на „Тойота“.

[ad id=“263680″]

От 1997-а година насам „Тойота“ са продали повече от 10 милиона хибридни бензиново-електрически автомобили в световен мащаб, включително от модела Prius. През 2016-а година обаче японският гигант обяви изтеглянето на 3,37 милиона автомобила – в световен мащаб, заради проблемите с въздушните възглавници и устройството за контрол на горивните емисии.


image0 (9K)