Един футболен властелин на 33!

Един от най-великите в историята на футбола – Кристиано Роналдо, днес навършва 33 години. На 5 февруари 1985 година в португалския град Фуншал проплаква Кристиано Роналдо дос Сантос Авейро. Израснал в скромно семейство, от най-ранна детска възраст осъзнава, че трябва да се бори много, за да постигне нещо. Измежду всичките ми изключителни футболни качества най-ключова роля изиграват силната му амбиция и непримиримост.

На 12 години заминава за Лисабон и сам проправя пътя си към славата. Много бързо е забелязан от гения сър Алекс Фъргюсън и прави скок от Спортинг (Лисабон) в Манчестър Юнайтед. За много тази стъпка е прекалено голяма и прекалено прибързана. Не и за Крис. Без забавяне започва да гради име със свръхзвукови пробиви по левия фланг, феноменални изпълнения и голове.

[ad id=“263680″]

След като е спечелил “Златната топка” и трофея в Шампионската лига, решава да приеме ново предизвикателство – а именно да заиграе в редиците на най-славния клуб в света: Реал Мадрид. От 2009-а насам Роналдо смачква рекорд след рекорд с екипа на испанския колос. Печели Шампионската лига три пъти между 2014 и 2017 година. Най-големият му успех обаче безспорно е триумфът с Португалия на Европейското първенство през 2016-а.

[ad id=“263680″]

Тихомълком Крис стига до рекордните пет “Златни топки” и напомня на критиците, че е достоен да спори за величие с Лионел Меси. Силно обичан и силно мразен, Кристиано винаги е показвал характер и се е измъквал от най-трудните ситуации, за да покаже колко голям борец е. На 33 той е постигнал всичко, но иска още и още, и още.

Източник – Спортал


image0 (9K)