Един от най-известните олигарси се развежда

Един от най-известните олигарси в световен мащаб – собственикът на футболния клуб „Челси“ Роман Абрамович, се развежда със съпругата си Дария Жукова.

rsz_abramovich_daria_gukova

„След 10 години съвместен живот ние взехме нелекото решение да се разделим. Оставаме близки приятели, родители на две забележителни деца и партньори в проектите, които започнахме и развиваме заедно. Ние имаме намерение да възпитаваме заедно нашите деца“, обявиха Абрамович и съпругата му в съвместно изявление.

Роман и Дария се запознават през 2005 година, а три години по-късно се женят на тайна брачна церемония. Те имат две деца – Аарон и Леа.

Смята се, че Роман и Дария притежават „значителна“ частна колекция от произведения на изкуството. Всъщност 36-годишната Жукова е човекът, който запалва олигарха по изкуството. Преди брака си с Роман Абрамович, Дария Жукова е била приятелка на тенисиста Марат Сафин. Тя е член на борда на директорите на музея „Метрополитън“ в Ню Йорк.

[ad id=“225664″]

Това беше брак №3 за 50-годишния петролен магнат Абрамович. Той е бил женен още за Олга Юриевна, с която сключва брак през 1987 година и от която няма деца. Техният брак продължава до 1990 година. Тогава вдига сватба с Ирина Маландина, която е майка на пет от децата му. Техният съюз издържа 16 години, а при развода Ирина Маландина получава около 150 милиона паунда.


image0 (9K)