Един от най-успешните български плувци идва в Стара Загора

На 27 октомври в 15.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора, бронзовият медалист от световното младежко първенство Индианаполис 2017 Антъни Иванов, заедно с Генералния секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова, ще се срещне с кмета на Стара Загора Живко Тодоров и представители на местната власт.

[ad id=“225664″]

Един от най-успешните български плувци идва в Стара Загора за участие в шестото издание на Международния турнир по плуване „Руси Русев“, който ще се проведе на 28 и 29 октомври в Стара Загора. Официалното откриване е от 16.30 часа на 28 октомври на обновения общински плувен басейн, където ще се съберат асове в плувния спорт. Те ще покриват нормативи за Европейското първенство на малък басейн, което ще се състои в Дания през декември.

Организатор на турнира е Плувен клуб „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора. „Амбицията ни е този турнир да представи Стара Загора като модерен център на плуването с обновения басейн. За пръв път ще работи и електронна измервателна уредба“, обясни Стефан Вачев, президент и треньор на клуб „Траяна“. По думите му, Антъни Иванов ще бъде лице на турнира, който се превръща в място, където плувците гонят рекорди и показват красотата на плуването, приобщавайки и останалите към спорта ни – не само в Стара Загора, а и в цялата страна“, допълни Стефан Вачев.

[ad id=“255238″]

В четвъртък от 13.30 часа ще се проведе среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване с ученици от Спортно училище „Тодор Каблешков“ Стара Загора.

От 16.00 часа на плувния басейн започва Открит урок на състезатели и треньори от националния отбор по плуване пред деца от спортните клубове по плуване.

В петък в 9.30 часа състезатели и треньори ще посетят Детска градина 10 „Светлина“ и ще се срещнат с деца трениращи в плувния басейн на забавачката.

Началото на първия състезателен полуден е в събота от 9.30 часа, а от 17.00 часа започва вторият състезателен полуден. В неделя от 9.30 часа ще се проведат състезанията от третия полуден.

Състезателите с най-добри постижения по точковата таблица на ФИНА ще получат парични премии. Ще бъдат наградени и треньорите на най-добрите състезатели при мъжете и жените.

Програма на мероприятията свързани с провеждането на VI-ти МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ-РУСИ РУСЕВ гр. Стара Загора

26 октомври 2017 г. (Четвъртък)

13.30-Среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване с ученици от Спортно училище“Тодор Каблешков“Ст.Загора

16.00-Открит урок на на състезатели и треньори от националния отбор по плуване пред деца от спортните клубове по плуване- Плувен басейн гр.Ст.Загора

18.00-Пресконференция -Заседателна зала в Плувен басейн гр.Ст.Загора

27 октомври 2017 г. (Петък)9.30-Посещение в Детска градина 10-Светлина и среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване на България с деца трениращи в плувния басейн на заведението.

15.00-Среща на Генералния секретар на БФПС и световния финалист от световното първенство в Будапеща 2017 и световен медалист от световното младежко първенство Индианаполис 2017 с Кмета и представители на местната власт.

[ad id=“237001″]

28 октомври 2017 г. (Събота)

9.30-Начало на първи състезателен полуден

16.30-Откриване на Международен турнир поплуване-Руси Русев гр.Стара Загора 2017г.

17.00-Начало на втори състезателен полуден

29 октомври 2017 г. Неделя

9.30-Начало на трети състезателен полуден


image0 (9K)