Един кораб – 58 спътника

Илон Мъск спечели космическата надпревара между Русия и САЩ

„Междупланетарният живот може да служи като преграда срещу заплахи за оцеляването на човешкия род. Астероид или супервулкан може да ни унищожи, а също така сме изправени пред рискове, които динозаврите не са срещали: изкуствено създаден вирус, непреднамерено създаване на микро черна дупка, катастрофално глобално затопляне или някакъв вид технология, която още не сме измислили. Човешкият вид е еволюирал милиони години наред, но през последните шестдесет години беше създадено ядрено оръжие, с което можем да се унищожим сами. Рано или късно трябва да разширим живота отвъд това зелено-синьо кълбо – или да умрем.“

Илон Мъск

Дали Илон Мъск не се превърна в любимо дете на необятната Вселена с успешния си проект, ускоряващ развитието на човечеството и приближаващ го към деня на първия официален контакт с извънземен разум? Нека си припомним, че повече от тридесет години НАСА и „Роскомос“ използват ракети, които само са обновявани. Нищо революционно ново за този период не е стигнало до практически използваема разработка. Илон Мъск го стори.

На 13 юни 2020 година, в ден на кармична разплата, отговарящ на редуцираното число 58, орисващо на главоломен успех планетарното развитие на космонавтиката, и с обща вибрация на глобална положителна промяна, на пътешествия, дай Боже да са повече и все успешни, за изследване на планетите от Слънчевата система, 58 спътника застанаха на своя миротворчески пост в околоземното пространство. Дали ще се намери скептик, за който съвпадението 13 – 58 е случайно?

Композитната звездна карта, обвързана с деня на изстрелването на спътниците, и рождената звездна карта на Илон Мъск орисват човечеството на мощно пробуждане и вече неунищожимата увереност, че след като не сме сами във Вселената, ни предстои скорошна среща с други разумни същества, но не скрита от обитателите на нашата планета, каквато е традицията от почти век, а явна, видима от всички.

Скоро всички ние, хората, живеещи в 21-и век на планетата Земя, ще получим доказателствата, които да ни тласнат към духовната и интелектуална промяна в самите нас, промяната на ниво държави и междудържавни отношения, за да ни бъде позволено, доказвайки, че не сме агресивни завоеватели, да се слеем с голямото Вселенско семейство.

Илон Мъск изстреля

58 СПЪТНИКА В КОСМОСА

Ракета носител „Фалкон-9“ на американската компания SpaceX, собственост на Илон Мъск, изстреля деветата поред партида от 58 спътника от системата „Старлинк“. Стартът беше даден в 5.21 часа местно време от космодрума в Кейп Канаверал, щата Флорида.

Спътниците са оборудвани с портативни телескопи и камери с висока резолюция. Целта им е да изследват повърхността на Земята от орбита. 15 минути след старта космическите апарати бяха изведени в орбита, а 9 минути след изстрелването първата степен на ракетата носител „Фалкон-9“ кацна на платформа в Тихия океан.

Мрежата Starlink трябва да осигури достъп до високоскоростен интернет за потребители от цялата планета. За целта в околоземна орбита се извеждат голям брой малки спътници, които ще осигуряват интернет връзка със скорост 1 гигабит/секунда, което съответства на стандарта 5G. SpaceX предвижда да изведе в орбита общо 11 000 спътника. Въвеждането им в експлоатация ще струва около 10 млрд. долара. Първите 60 спътника бяха изведени в орбита през май 2019 година.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)