Единият от обирджиите на банкомати е задържан. Кучета, хеликоптер и жандармерия претърсват гора край село Боснек за другите трима

Полицията задържа единият от обирджиите, които взривиха тази нощ банкомат в центъра на Сапарева баня, съобщи пред Нова телевизия главен комисар Младен Маринов.

Сигналът в полицията е получен в 03.30 часа.

[ad id=“255238″]

Намерен е джипът на престъпниците. Трима от участниците в престъпната група се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района.

„След преследване, заградителни мероприятия, колегите са засекли автомобил и извършителите. Те са преминали през загражденията, минали са през дере на река и автомобилът им е аварирал. Имало е опасност за живота на полицаите. Един от извършителите е задържан, други трима се издирват“, съобщи комисар Маринов.

Следови кучета, хеликоптер на Гранична полиция и жандармерия участват в спецакцията в района на село Боснек.

Главният секретар на МВР смята, че това са хората, които са отговорни за част от случаите с взривените банкомати, които зачестиха в последно време.

„Извършва се оглед на автомобила, с който са се придвижвали престъпниците. Все още не може да се потвърди дали в него е оставена задигната от банкомата сума пари и каква е тя“, добави той.

[ad id=“225664″]

Предстои разпит на задържания участник в обира. Полицията знае кои са другите три лица, които се крият в гората на Боснек.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)