Европейската седмица на спорта в Стара Загора – лекоатлетически крос и много други спортни изяви

25 спортни клуба от Стара Загора разкриха красотата на художествената гимнастика, борбата, джудото, стрелбата с лък, шахмата, фехтовката, спортната гимнастика, каратето, бадминтона, леката атлетика и танците. Около 300 души се включиха и в лекоатлетическия крос, който премина през централната част на града. Спортният празник „Бъди активен“ се проведе в рамките на Европейската седмица на спорта.

Специални гости на събитието бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и едно от лицата на инициативата спортистът Гошо Гинчев.

„Днес е денят на Стара Загора в Европейската седмица на спорта и за мен е радост да съм тук. За втора поредна година с тази инициатива ние целим да привличаме младите хора да бъдат активни, да спортуват“, каза министър Красен Кралев.

„Днес няма да говорим за медали, за награждавания, за състезания, а за красотата на спорта, магията, която носи той. Благодаря за демонстрациите, които правите на площада в Стара Загора. Благодаря на всички родители, които са насочили децата да бъдат физическо активни и да спортуват“, допълни той.

„Община Стара Загора залага на спортните мероприятия и работи усърдно в тази насока, което се доказа и с приза Европейски град на спорта за 2017 година. Успех и заслужено признание, но и отговорност за събитията, които предстоят догодина. Тук има страхотно отношение и подход, публиката също е специална. Имал съм удоволствието да присъствам на различни мероприятия и знам каква е атмосферата. Спокоен и убеден съм, че през 2017 година Стара Загора ще се справи много добре“, допълни министърът на спорта.

Гости на събитието бяха заместник-кметовете Красимира Чахова и Иванка Сотирова, секретарят на Общината Делян Иванов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, председателят на ПК по спорт и младежки дейности към ОбС Николай Диков, общински съветници, спортни деятели и други.

„В днешния празничен ден ви пожелавам да носите в себе си вярата, да имате надежда и да обичате това, което правите. Сигурна съм, че винаги ще успявате в своите начинания!“, приветства децата и младежите от спортните клубове ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

Думи на благодарност за активните спортни занимания и здравословния начин на живот изказа и зам.-кметът Иванка Сотирова. „Чрез спорта вие се изграждате като здрави и активни хора. Поздравявам ви с днешното участие, защото вие давате живот на нашия град“, подчерта тя.

Стартът на масовия градски лекоатлетически крос беше даден от министър Кралев, който награди и победителите. Най-добър сред мъжете беше Велин Коваленко от „Тракийския университет“, сред дамите най-бърза бе Виктория Генова.

По време на спортния празник в центъра на града бяха раздадени и награди за участниците от старозагорските клубове. Подаръци имаше и за състезателите в кроса, осигурени от спонсори и изтеглени в томбола.


image0 (9K)