Евроизборите помириха Сидеров и Симеонов

Вече е решено, че „Обединени патриоти“ ще се явят заедно на вота за Европарламент

След куп словесни престрелки и нападки през медиите Волен Сидеров и Валери Сименов си продумаха. Двамата са се срещнали по инициатива на лидера на „Атака“.

Сидеров поканил в ранния следобед в сряда съпредседателите на малката коалиция – вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, в ресторанта, в който преди 13 месеца вдигна сватба и празнува рожден ден.

В “Къщата с часовника”, където сяда често, а понякога и свири на барабани, лидерът на “Атака” е сключил примирие с председателя на НФСБ, чиято оставка като заместник министър-председател искаше допреди часове. А Симеонов не е повдигнал въпроса за оттегленото седмица по-рано доверие към Сидеров като шеф на парламентарната група, съобщава „24 часа“.

Голямата цел е запазване на управлението и изпълнение на пълен мандат до пролетта на 2021 г.. А тя минава през силно представяне на вота догодина – тогава ГЕРБ и “Обединени патриоти” трябва да имат повече евродепутати от БСП и ДПС, взети заедно. Това са обсъдили тримата лидери на масата на помирението, според които, ако не се представят силно на изборите за Европарламента догодина, има риск „Борисов“ 3 да падне предсрочно, така както стана с правителството на Орешарски през 2014-а. Именно и това е целта, заради която вече е решено, че Патриотите ще се явят заедно на евровота, който е на 26 май догодина.

Не е обсъждан съставът на листата за евроизборите на „Обединени патриоти“, макар да е ясно, че Сидеров държи да е начело в нея. Тримата са се разбрали, че в края на ноември или дори малко по-късно ще бъде обсъден окончателния формат, по който ще се явят на изборите. Сидеров дори лансирал идея, че към коалицията могат да се привлекат и други формации.


image0 (9K)