Евгений Дайнов: Някой от Русия натисна някакво копче, което задейства всички български политици

Някой някъде, очевидно от Русия, натисна някакво копче, което задейства всички български политици, призвани в парламента и във властта, до един, за впрягане в този впряг. Максимално бързото отдалечаване на България от европейските структури, европейския начин на живот и вкарването в руската орбита. Това тече не само във външнополитически план, но и във вътрешен план. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов в интервю за „Фокус“.

[ad id=“225664″]

Във вътрешния план забелязваме следното, както го казва в такива случая германският философ Юрген Хабермас, властта се отвърза. Властта се отвърза, за да разберете, само ще напомня няколко неща. Извънредното законодателство от миналата година. Властта си направи собствена специална прокуратура, собствени специални съдилища и собствени апелативни съдилища. Тоест могат да те съдят и да те арестуват за каквото си искат и както си искат и когато си искат. Видяхме го това в случая с кметицата на „Младост“ Иванчева.

[ad id=“263680″]

Междувременно ДАНС отказва да бъде проверяван за използването на СРС, на подслушване, като фрапантно нарушава съответния закон. И там са отвързали. Събираме двете неща и виждаме следното: във вътрешнополитически план се усилва диктатурата на униформените служби. Във външнополитически план се опитват тази засилваща се диктатура да я пъхнат под шапката на съюз с Русия. Което е предателско и аз апелирах във Фейсбук. Обърнах внимание, че в Наказателния кодекс, член 103 за държавна измяна си има точно текст, който се отнася за нашите държавници, особено за поведението на Бойко Борисов в Москва, това е държавна измяна, заяви той.

Източник: www.faktor.bg


image0 (9K)