Евгений Бакърджиев: Сринах мавзолея от сърце, а Радан Кънев разби десницата по модела на Иван Костов

Направил съм го от сърце. Ако отново бъде построен, ще направя всичко възможно да го няма.

[ad id=“225664″]

Това заяви бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев, запитан дали съжалява, че преди години разпореди взривяването на мавзолея на Георги Димитров. Според него лидерът на ДСБ и Нова република в оставка Радан Кънев е разбил десницата по модела на Иван Костов.

„Лошото е, че моделът „Костов“ не изчезна с оттеглянето му от политиката. Психиката на тези в дясно е подобна на тази, която имаше Костов и която разби силната десница в България. Радан Кънев много прилича на Иван Костов, само че Костов бе лидер на силния Съюз на демократичните сили. Това, което направи Кънев, е подобно на разбиването на десницата от Костов“, заяви той пред Bulgaria ON AIR.

[ad id=“263680″]

Той подчерта, че в Реформаторския блок са се разделили негласно, конфликтите са се задълбочили и на изборите резултатът от всичко това е поредното роене в десницата. „Стара максима е, че добрите политици се учат от грешките си, най-добрите политици се учат от грешките на другите, а безгрешни политици няма“, посочи Бакърджиев и подчерта, че десницата се е сгромолясала на изборите заради формулата, под която се е явила и липсата на истински лидери.

[ad id=“236993″]

Според него все повече ГЕРБ ще бъде десница, ако автентичната десница се разпилява по този начин. „Мястото на левицата в тези избори бе заето от БСП, те изсмукаха абсолютно всичко друго“, каза Бакърджиев и добави, че почти същото са направили от ГЕРБ в дясното политическо пространство. Евгений Бакърджиев се надява да има правителство, което да бъде успешно за повече от две години. „Авторитети и професионалисти, такива трябва да управляват“, завърши той.


image0 (9K)