Евакуираха блок в Бургас след опустошителен пожар

Обитателите на жилищен блок на бул. „Христо Ботев” в центъра на Бургас бяха евакуирани, след опустошителна огнена стихия. Пожарът лумнал към 05.30 часа днес.

[ad id=“225664″]

Пламъците тръгнали от апартамент на 3-етаж, собственост на 67-годишен мъж. Според първоначалните данни пенсионерът станал призори, запалил цигара, а след това отново заспал, без да загаси угарката.

Огънят най-напред обхванал леглото му, след това захапал пианото до него, а заради отворените прозорци пламъците като тайфун се завъртели из жилището и за секунди погълнали целия апартамент. По това време в дома имало и двама квартиранти- възрастна жена и сина й.

Съседи чули силен пукот, щом излезли навън, видели че от жилището излиза дим. В същото време квартирантите изскочили от апартамента. „Огънят беше преградил като стена пътя до банята. Нямаше как да си налеят вода. Тръгнах да нося кофи с вода, но след секунди вече навсякъде гореше. Собственикът стоеше в коридора и трепереше. Като капитан, който ще изгори с кораба”, разказват съседи.
16-годишно момче, което по това време се прибирало в блока, забелязало пламъците, които излизали от терасите. Огнените езици достигнали три етажа нагоре.

[ad id=“255238″]

„Гърмяха климатиците навън, падаха горящи парчета от пластмасовите дограми”, разказа тийнейджърът.

Обитателите на блока позвънили на тел. 112 за помощ. Два екипа на пожарната пристигнали за минути на мястото. Дошла и полиция, МВР-служителите се втурнали по етажите, за да евакуират обитателите на блока. Пожарникари разрязвали с флекс заключените врати, за да достигнат до жилищата на спящите съседи.
„Бяхме заспали дълбоко след купон. Пет момчета бяхме у дома. Събудихме се от силен трясък. Полицаите разбиха вратата, за да ни извадят от жилището”, разказва друг от живеещите.

Пострадали няма. Бързата намеса на огнеборци и полицаи предотвратила още по-сериозни последици.

Източник:dariknews.bg


image0 (9K)