Евакуират трудно подвижни германски туристи от горящ автобус край Созопол

Туристически автобус, превозващ германци, се запали преди минути преди созополското село Крушевец в посока Бургас. Това съобщават за Флагман.БГ очевидци, които са се включили в гасенето на горящото превозно средство.

Автобусът превозвал германски туристи – хора с увреждания. Групата е на почивка в Слънчев бряг. Днес са посетили района на Малко Търново, след което са тръгнали отново към курортния комплекс. На около 10 км преди Крушевец обаче други шофьори на коли, движещи се зад рейса, са забелязали пламъците. Те дали знак на водача на автобуса, който видял, че превозното средство гори. Той обаче се паникьосал и вместо да помага на возещите се при него, които са със сериозни увреждания, слязъл от автобуса и вдигнал ръце.

„Той дори не отвори вратите, за да може хората да слязат бързо. Суматохата беше голяма, те почнаха да се блъскат и да слизат през неговата врата. Шофьорът дори не беше натиснал хубаво ръчната, автобусът тръгна внезапно. Само адекватната реакция на останалите шофьори спаси хората от голяма трагедия”, съобщава нашият читател.


image0 (9K)