Д-р Стилянова от „Откраднат живот“, изпратила ФБР по петите на сутеньор, представящ се за продуцент

Сутеньорите в България и в чужбина не подбират евентуалните си жертви. Актрисата Ралица Паскалева, известна като д-р Галя Стилянова във филма „Откраднат живот“, изпратила ФБР по петите на американец, представил се за филмов продуцент

Той предлагал участия в мегапродукции за много пари на млади актриси от Европа, пише news.bg
Ралица Паскалева се свързала с мъжа във връзка с кастинг за роля, какъвто той твърдял, че провежда. Обещаното заплащане било по $1000 на ден. Обяснил, че филмът е мегапродукция по темата за трафика на хора, която щяла да се снима в различни държави в Европа и отвъд Океана.

„Първото, което ме усъмни, беше, че той искаше аз да го набера по телефона. След това започна сам да се заплита в някакви лъжи“, разказа актрисата.

След разговора тя решила да провери в интернет мъжа, представил се за продуцент. Открила, че той има криминално досие, което според американските закони може да се публикува, защото вече е осъден.

„Този мъж има две присъди за обир и 4-5 за употреба и продажба на наркотици. Срещу него са подавани и оплаквания за сексуален тормоз, като на една от жертвите си трябвало да плати обезщетение от 40 000 долара“, казва актрисата.

Сутеньори подмамват млади жени да участват във филмови продукции и ги превръщат в проститутки в чужбина. За тази опасна схема за трафик на жени в Бургас съобщи днес Нова телевизия.

Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в Комисията за борба с трафик на хора на телефон: 0800 20 100.

Зачестили са случаите на подмамени от обяви млади жени. Момичетата, които попадат в схемите, са привлечени от обещанията за добро заплащане и кариера. Обикновено те се подмамват от атрактивни обяви в интернет за статисти за чуждестранни филмови продукции. Изпращат им билет и щом слязат на летището в чужбина, са поставяни в пълна зависимост от чакащите ги, включително чрез насилие. Схемата започва да се разплита след подаден навреме сигнал от родители на момиче, което е спасено при операцията.


image0 (9K)