Д-р Кунчев: Не е ясно дали българите в Австралия са заразени с коронавирус!

„Във ВМА има шестима нови пациенти, които са приети в болницата. Трима ще могат да бъдат освободени, но веднага щом им станат готови пробите“, това обяви на днешния следобеден брифинг проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който е началник на ВМА и ръководител на Националния оперативен щаб

Той уточни, че е интересен скокът на заразените в Гърция. Италия не е обявила прекален скок, но около 3050 души има в Иран. „Пробите у нас не са готови, за да знаем какво ще покажат те“, категоричен бе проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той поясни, че пробите излизат късно през деня, защото това е сложно упражнение, което изисква време. Минимум 6-7 часа. Шефът на ВМА уточни, че днес има още една ситуация, която тревожи България, и тя е във връзка с грип тип „Б“. „Моля ви, ако има нещо неясно питайте на място – готови сме да отговаряме. Грешно съобщение е, че има двама заразени българи“, призова пък главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Думите му бяха във връзка с информацията, че двамата българи от Сидни са заразени с коронавирус. „Все още не е ясно дали двамата българи, пътували до Австралия, са заразени с коронавирус“, категоричен бе д-р Кунчев. По думите му, единият от тях се е прибрал у нас и в момента се изследва, а другият все още е в Австралия. „Момичето, което работи там, не се е върнало в България и за него нямаме информация“, допълни д-р Кунчев. Шефът на ВМА пък коментира и казуса с починалата жена от Полски Тръмбеш: „Не знаем кога ще е аутопсията й. Това е работа на следствието. Ние чакаме да ни пратят проби и тогава ще ги изследваме“.

 

 

 


image0 (9K)