Д-р Дачев: Иван Димитров е защитил честта на семейството си

Д-р Димитров е постъпил като всеки честен българин, защитил е честта и достойнството на семейството си и неприкосновеността на дома си.

[ad id=“225664″]

Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив д-р Румен Дачев, който е колега с д-р Димитров от 15 години.

„Политиците трябва да променят закона у нас така, както е в САЩ – всеки, който нощно време дойде в дома ти да краде, да имаш право на самозащита и да не носиш никаква наказателна отговорност за това“, каза д-р Дачев. „Нямам информация той да е имал незаконно оръжие. Доколкото разбрах единият от рецидивистите е имал оръжие и го е изпуснал, а той го е хванал в движение и се е саморазправил с него“, добави д-р Дачев. По думите му неговият колега е голям професионалист и добър човек, нямал е никакви проблеми с пациенти, нито с колеги досега.

Величка Стоянова, съседка на д-р Димитров, каза, че го познава от малък, той винаги оказва помощ при необходимост. Семейството му е добро, а съседите са уплашени, тъй като това е можело да бъде домът на всеки един от тях.

[ad id=“236993″]

На протеста дойде за малко и съпругата на д-р Иван Димитров, която каза, че всичко е много стресиращо за нея и още е в шок, но се надява силно мъжът й да бъде освободен.

„Свобода за доктора“ викаха днес протестиращите. „Нямаме намерение да оставяме да се безчинства срещу него. На свобода са рецидивисти с множество регистрации на престъпления, а наказват невинни хора“, заявиха те.
dunavmost.com


image0 (9K)