Д-р Александър Симидчиев: Няма да съм кандидат за премиер

Председателят на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев заяви категорично в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ, че няма да бъде кандидат за премиер, ако президентът връчи мандат на „Демократична България“. Той добави, че Борисов трябва да се появи в парламента и да бъде изслушен, за да даде отчет на работата си.

Броят на диагностицираните с COVID е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи, каза новоизбраният председател на здравната комисия в парламента.

„Трябва да имаме електронно здравеопазване. Трябва да подредим къщата си, да има ясни правила, които да спазваме. Спешно трябва да се направят стратегически и законови промени в сферата на здравеопазването, трябва да се приоритизира профилактиката, да се работи с данни“, каза в предаването д-р Александър Симидчиев.

Според него старата сграда на Народното събрание е по-подходяща да се върне парламентаризмът.

„Не беше логично да се разформирова Щабът, повече комуникация беше необходима към конкретните групи, с ясни послания, как да се предпазват възрастните хора, как младите да ги предпазват“, допълни д-р Александър Симидчиев.

По думите му, кои ще са новите членове на щаба, ще бъде решено от изпълнителната власт.


image0 (9K)