Дянко Дянков спечели купата на междунардния турнир по борба в Гълъбово

Приз „Злати Динев Ройдев“ спечели състезателят на клуб „Енергетик“ Гълъбово Дянко Дянков в кат. 57 кг. Дянко Дянков е родом от Гълъбово, в момента е ученик в спортно училище „Тодор Каблешков“ Стара Загора.
         Финалите от тридневния 18–ти турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Динев Ройдев“ Гълъбово 2019 г. преминаха при голям интерес от страна на зрителите.
Най- голямата награда Приз „Злати Динев Ройдев“ на името на гълъбовският майстор на спорта, в чиято чест се провежда турнира спечели Дянко Дянков, който се бори за клуб „Енергетик“. Делегат от Обединената световна борба на турнира в Гълъбово бе г-жа Режин ле Глот  от Франция.  Главен международен съдия на турнира, определен от Българската федерация по борба бе Светлен Генчев.
Награждаването в десетте категории извършиха  Димитър Василев – заместник – кмет на Община Гълъбово, Златин Ройдев – внук на Злати Динев, Константин Балабанов и Теньо Тенев – членове на управителния съвет на клуб по борба „Енергетик“ Гълъбово, Ганчо Стефанов, организатор на турнира и управляващ спортните дейности на Община Гълъбово.

image0 (9K)