Дядо Коледа тръгва скоро от Лапландия със своята шейна (маршрут)

Остават малко повече от два часа до момента, в който Дядо Коледа ще тръгне със своята шейна от Лапландия, за да разнесе подаръци на децата по света.

И тази година Дядо Коледа ще потегли от градчето Рованиеми, намиращо се в най-северната финландска област и считано за негов официален дом.

Измина още една година и вече е почти Коледа! Надявам се, че вашата година е била добра!“. Това каза Дядо Коледа преди да се отправи към Северния полюс, за да напълни шейната си с подаръци от работилницата.

Хората често ме питат – „Кой е най-хубавият подарък?“. За мен това е времето, което отделяме едни за други. Времето, което прекарваме със семейството, децата и приятелите си! Така че, моля ви – бъдете заедно и намерете време едни за други! Пожелавам ви една вълшебна Коледа!„, добави в специален поздрав Добрият старец, който със своя впряг от елените ще пропътува около 510 милиона километра на Бъдни вечер, за да успее да остави на време подаръците под елхата, грижливо приготвени от джуджетата.

И тази година околосветско пътешествие на Добрия старец ще бъде проследено от НОРАД – Северноамериканското военновъздушно-космическо командване.

Ние успяваме да проследим Дядо Коледа заради червения нос на еленчето Рудолф, който свети толкова ярко, че засичаме топлинните сигнали, излъчвани от него. Използваме инфрачервен сензор, сателити и радари, за да определим с абсолютна точност кога и къде е шейната на Дядо Коледа„. Това заяви капитан Кети Спенсър – говорител на НОРАД, на чийто уебсайт в интернет (noradsanta.org) може да бъде проследена в реално време обиколката на Дядо Коледа.

bnr.bg


image0 (9K)