Дядото на Гришо разказа любопитни истории за внука си като малък

Какво разказа дядото на Гришо, Господин Димитров от Стойково, за внука си като дете:

„Това беше много отдавна. Беше се увлякъл по едно момиче, но тя не беше спортистка. Живееше в Испания с родителите си – българи. Там се били запознали. Но това беше за кратко. Нали знаете – Григор няма време за любовни истории, той непрекъснато тренира. Иначе сега има ли си приятелка, няма ли си, аз не знам”, заявява 77-годишният военен пенсионер Господин Димитров.

Майката на Гришо е родена в малкото хасковското село Стойково. Едва 14-годишен Григор става европейски шампион. Заспива и се събужда с мечтата да участва в откритото първенство на САЩ. Когато печели битката в юношеския турнир на „Уимбълдън”, дядото черпи наред в селото с кафе и шоколадови бонбони.

Дядото Господин се оказва словоохотлив, за разлика от другите близки и дава единственото си засега кратко интервю. Връща се назад в годините, когато Григор е бил малък. Спомня си, че баща му Димитър непрекъснато го е водил със себе си на корта.

„Григор беше на 3 годинки, когато баща му за първи път го заведе на кортовете”, разказва дядото. „Помня, че му беше купил една малка ракета и Григор започна да играе с нея. Тя още е при мене”.

„Така се започна… Бавно и постепенно и вижте докъде достигна нашето момче”, горд е дядото.

Признава, че като всяко дете и Григор е бил палав.

„Обичаше животните и непрекъснато си играеше с кучето. А двамата много обичахме да се разхождаме до една чешма, която се намира извън селото. Често го правехме заедно и не се уморявахме”, продължава разказа си дядо Господин.
„Като започна да спортува, се източи и сякаш изведнъж порасна. Дотогава го учех на дисциплина, което е много важно в спорта. Бивш военен съм от танковия полк, а на такава служба знаете, че дисциплината е на първо място. Сега виждам, че това, на което съм научил Григор, много му помага”.

Той е много щастлив от успехите на внука си. Гордее се, че освен всичко друго, Григор е бил отличник и в училище.

„Бележникът му непрекъснато беше пълен с шестици. И през първия, и през втория срок. Няма как да не се гордеем с това”.

[ad id=“263680″]

Още интересни промоции и предложения в e-mol вижте тук:

Дядото признава, че в началото на спортната кариера на Григор Димитров, се е налагало да продават имоти.

„Докато момчето ни влезе в Топ 150 от листата на световния тенис, наистина се наложи да се търсят пари. Ние, родителите на Мария, както и баща му Митко, помагахме с каквото можем, но силите ни се изчерпаха. Наложи се да продадем колата, а по-късно и апартамента. Такива бяха времената, та как иначе да намерим пари и да помогнем. Сега вече е друго”, заявява Господин Димитров.

Признава, че все по-рядко го вижда, пише nova.bg

„Той и баща му непрекъснато пътуват. Идват си за малко, видим се колкото да седнем заедно на масата да им се порадваме и пак заминават. Само по вестниците чета за него и по телевизията го виждам. Когато имам възможност, и по скайпа се чуваме, но не толкова често. Такава е професията му, не можем да му се сърдим”.

[ad id=“225664″]

„Надявам се да доживея и да вида внука си на най-високото стъпало в тениса”, казва още дядото на Гришо.


image0 (9K)