Дъщерята на Тръмп с решителна намеса за нападението на САЩ в Сирия

Дъщерята на Доналд Трамп – Иванка Тръмп, е имала значителна роля върху решението на баща си да атакува правителствените сили в Сирия, предава „Индипендънт“, цитиран от Оффнюз.

Изданието се позовава на телеграма на британския посланик във Вашингтон сър Ким Дарък до премиера на Великобритания Тереза Мей и външния министър Борис Джонсън.

В нея се пише, че Иванка Тръмп е останала потресена от снимките на десетките убити от химическата атака в сирийската провинция Идлиб, за което САЩ обвинява президентът на Сирия – Башар Асад.

В свой пост в Туитър тя коментира снимките: „Сърцето ми е разбито, бясна съм“.

В телеграмата се допълва, че позицията на Иванка Тръмп по темата се оказала по-силна от очакваното. В резултат на това президентът на САЩ прави 180-градусов завой относно политиката си прямо Сирия и се е стигнало до решение за атакуване на правителствените сили.

След ракетната атака дъщерята на американския президент написа в Туитър: „Времената, в които живеем, изискват трудни решения. Горда съм с баща си, че отказа да приеме тези ужасяващи престъпления срещу човечеството“.


image0 (9K)