Дъщерята на Боньо Фаса, с когото от години не са си говорели, иска кръвнина за убития си баща!

Дъщерята на Богдан Динев Изабела се е свързала с мастития старозагорски юрист Станимир Ченалов (брат на нашумялата съдийка Румяна Ченалова) и категорично е заявила, че ще ползва услугите му, за да поиска кръвнина от семейството на Мария Гиздева, която уби баща ѝ. Адвокат Ченалов нееднократно е защитавал в миналото извършителят на много престъпления Динев, както стана известно след като 18-годишното момиче го обвини в изнасилване и го наряза с нож и той почина от раните си.

„Тя все още не е викана на разпит в полицията. Когато това стане, аз ще съм до нея, щом ми разпише пълномощното – предполагам в рамките на седмица”, заяви пред в. „България днес” Ченалов за дъщерята на Богдан Динев.

Базата, на която ще се определи гражданския иск, трябва да стъпи на конкретните факти за отношенията между убития и дъщеря му. Според източници, близки до разследването, те от години не са си говорили, което може да спъне получаването на кръвнината.

Самият Боньо Фаса е подмамил Мария, която е жертва на изнасилване, като със седмици я е увещавал да дойде у тях, за да му помогне да скрепи отношенията с наследницата си.

„Ако успеем да докажем, че Мария е действала при самоотбрана, това автоматично ще я оправдае и тя няма да бъде осъдена. Оттук следва и неуважението на гражданския иск, тъй като тя не е престъпник”, аргументира се адвокатът на 18-годишното момиче Валентин Димитров.

[ad id=“111335″]


image0 (9K)