Държавите, които не приемат бежанци ще плащат повече за лагери и проекти в Африка

Държавите, които не приемат бежанци ще плащат повече за лагери и проекти в Африка. „Без преместване (на мигранти) – повече пари заАфрика„, коментира Таяни по време на пресконференция

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни предложи страните от Европейския съюз, които отказват да приемат бежанци, вместо това биха могли да плащат повече за проекти за миграция и развитие в Африка, съобщава „Ройтерс“.

Спорът за миграцията раздели южните и източните страни от ЕС, от една страна, и богати дестинации като Германия от 2015 г., когато повече от 1 млн. мигранти и бежанци от Близкия изток, Африка и Азия навлязоха на територията на Общността.

[ad id=“225664″]

Ала тонът напоследък се промени, след като в продължение на години единият лагер настояваше, че всички страни от ЕС трябва да приемат някакви хора, а другият лагер отхвърляше това.

„Без преместване (на мигранти) – повече пари за Африка“, коментира Таяни по време на пресконференция, след като лидерите на 28-те страни членки на Общността обсъдиха в Брюксел проблема с миграцията. „Това трябва да е добър компромис“, допълни той.

„По-добре да имаме споразумение с компромис, отколкото изобщо да нямаме споразумение“, настоя Таяни.


image0 (9K)