„Дума“ скара Румен Овчаров и Корнeлия Нинова

Бившият шеф на столичните социалисти казал, че не й иска оставката, но не харесва Йордан Мичев

Довчерашните съратници Румен Овчаров и Корнелия Нинова влязоха в остър спор помежду си заради в. „Дума“.

Овчаров разкритикувал соцлидерката , че властта не се търкаля по улицата, а се взема. И попитал риторично дали в сегашното състояние БСП е готова да управлява. Той обяснил и защо е подписал протестната петиция на 50-имата от БСП, които скочиха срещу и.д. главния редактор на вестника Йордан Мичев, предава Канал 3.

Овчаров заявил, че не нейната оставка е целта му, а подкрепя текста в писмото. В него имало верни констатации, защото изборът на Мичев, според него, бил грешен. Партийният вестник излизал със статии за конопа, а в това време властта на Бойко Борисов се тресяла. Овчаров критикувал още като недопустима заради статия в „Дума“, в която се защитавала тезата, че партията трябва да се отърси от русофилството си и социализма.

В отговор Нинова дала да се разбере, че заяждането на бившия лидер на софийската организация е лично, тъй като навремето Йордан Мичев е писал статии срещу Овчаров. Нинова посочила, че и тя самата е била описвана в публикациите, но не е реагирала по неговия начин и не е позволила личните неща да надделяват над решенията й.

Соцлидерката разкрила пред целия пленум, че когато е взела решението да назначи Мичев за и.д. главен редактор на „Дума“, е съобщила на Овчаров, а той й звъннал да й каже, че не е съгласен с кандидатурата, защото журналистът е писал срещу него.

Вече няколко часа продължава тежката дискусия по скандала с „Дума“, а в залата на „Позитано“ 20 присъства и самият Мичев, чието назначение се превърна в повод за поредна атака от страна на опозицията.

Източник: Канал 3


image0 (9K)