Дръпнатата Меган потъпка 100-годишна кралска традиция!

Традициите не са това, което бяха. Особено кралските. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл без да се замисли потъпка близо 100-годишна традиция.

Как? Отказвайки категорично да вози сина си Арчи в бебешка количка от марката Silver Cross. Това обаче е единствената марка, одобрена от кралското семейство. Класическите модели на тези колички струват около 4000 лева. Меган се е спряла на количка от марката Bugaboo Fox, която е подарък от близък неин приятел, още преди малкият Арчи да се появи на бял свят, пише woman.bg. Цената на бебешкото возило е 2650 лева.

За разлика от Меган Кейт се съобразява с желанията на кралица Елизабет II и стриктно спазва традициите. Тя заложи на традиционната за кралското семейство марка бебешки колички Silver Cross, докато Джордж и Шарлот бяха малки.

Историята на марката датира още от 1877 г., когато инженерът Уилям Уилсън с помощта на съпругата си започва собствен бизнес на улица Silver Cross в английския град Лийдс. Там се ражда и най-луксозната досега бебешка количка на марката „Silver Cross“.

За пръв път техен модел попада в кралския двор в далечната 1895-та след раждането на крал Джордж VI, баща на сегашната кралица Елизабет. Самата тя и сестра ѝ Маргарет са израснали с такива колички.

Кралица Елизабет II залага на Silver Cross за всяко от четирите си деца. Любопитен факт е, че кралската фамилия строго се придържа и към определен цвят при избора количка, а именно черния.

Засега от кралския двор отказват да коментират избора на Меган Маркъл.

 


image0 (9K)