Дръж се, Европа, „Загорче“ иде!

Представителният Детски ансамбъл за български фолклор „Загорче“ – Стара Загора се стяга за своето поредно голямо европейско турне. Малките магьосници тръгват на 28 октомври и за по-малко от месец ще очароват публиката в 15 европейски града, разказа за ЗАРАТА художественият ръководител на състава г-н Венелин Кръстев.
Фестивал на ореха в Голямо Дряново (20 октомври 2016)
Фестивал на ореха в Голямо Дряново (20 октомври 2016)

На 28 октомври от Стара Загора тръгват 26 деца на възраст от 7 до 18 години и още на следващия ден се качват на сцената, за да завладеят сетивата на всички, които ще отидат да съпреживеят емоцията от българския фолклор.

zalcburg-copyПървият концерт на „Загорче“ е в Линц на 29.10, следва Залцбург на 30.10, после са Кьолн, Брюксел, Лайден, Амстердам, Франкфурт, Страсбург, Люксембург, Париж, Базел, Женева, Мюнхен, Бидинген, Братислава!

На 11 ноември невероятните малки танцьори са поканени от Българското училище „Кирил и Методий“ във френската столица. Нашенските ритми ще огласят прекрасната зала „Корто“ в Париж, на чиято сцена те вече са свещенодействали, припомни г-н Кръстев. Гала концертът, в който те ще участват, е по случай 10-годишния юбилей от създаването на Българското училище.

Ето какво казва българка, живееща в Париж, една от организаторите на посещението на „Загорче“ там: Roumiana Chibileva-Rongier Защото е най-добрият ансамбъл, затова и ги поканихме да участват в нашия юбилеен концерт. Голяма чест за нас, учители, ученици и родители от българското училище „Кирил и Методий“ в Париж, е да ги приемем в домовете си и в училището ни след няколко седмици и да ги гледаме на сцената на една известна парижка зала. Очакваме ви с нетърпение да дойдете с дъх на България!

„Загорче“ е създаден през 1977 г. като детски музикално-танцов театър на фолклорна основа. Състои се от музиканти, певци и танцьори на възраст от 7 до 16 години, спектаклите на малките артисти са вихър от веселие и ритми.

Снимките на децата са от вчера, 20 октомври, от Фестивала на ореха в Голямо Дряново.


image0 (9K)