Дрогиран шофьор e убил Милен Цветков

Известният журналист и телевизионен водещ Милен Цветков загина при тежка катастрофа тази вечер в София. Пътният инцидент стана край столичен мол между джип и лека кола в района на булевард „Черни връх“. На този етап от полицията разследват случая и не дават повече подробности. За това ЗАРАТА съобщи преди минути.

22-годишен дрогиран шофьор е налетял на автомобила на Милен Цветков, твърди в неофициална своя информация Dariknews.bg.

Телевизионният водещ е чакал на червен светофар, когато бил пометен.

Виновникът за катастрофата е останал на място. И той е ранен, но не тежко. Взети са му проби за алкохол и наркотици. Пробите за дрога са положителни. Отведен е в ареста. Разследването продължава. Според очевидци джипът ауди ускорил скоростта с наближаването на кръстовището.

„В 18.18 ч. сме получили сигнала за катастрофата на бул. „Черни връх“, сблъсъкът е между две коли“, каза още Сунгарска. Тя поясни, че при инцидента човекът е изхвръкнал на платното. Екипът е пристигнал за 6 минути. Взели са го веднага. Закарали са го към „Пирогов“, за съжаление почти до болницата, буквално пред нея, човекът е издъхнал“, посочи пред „Фокус“ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Няма други пострадали в катастрофата.

Милен Цветков започва кариерата си в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. След това е поканен от Бригита Чолакова за репортер в излъчваното по това време „ТВ Неделник“. По-късно става водещ на „По света и у нас“, където добива огромна популярност.

През 1995 г. напуска националната телевизия, а 2 години по-късно се завръща като репортер в предаването „Отзвук“. По-късно той отново води „По света и у нас“.

През 2000 г. е поканен в Нова телевизия за водещ на предаването „Здравей, България“. В телевизията той води няколко предавания през годините, като се изявява и като водещ на новините.

В последните години той води шоуто „Часът на Милен Цветков“, което спира да се излъчва от лятото на 2018 година.

Има дъщеря и малък син.

„Загинал е Милен Цветков при катастрофа в София.

Харесван и мразен, противоречив, но този, все още млад за мен човек, се превърна в емблема на журналистиката в нашия отвратителен преход.

Бе пионер на сутрешните телевизионни блокове. Той направи „Здравей, България“ на Нова. И другите го копираха.

Гледахме го и слушахме често с яд, често и с възхита.
Така и не разбах защо бе изхвърлен от нашия занаят. Не бе удобен, все едно по каква причина.

Почивай в мир, момче!

Това написа в профила си във Фейсбук създателката и дългогодишен главен редактор на в. „Жълт Труд“ Зоя Деянова.

Фейсбук изригна.

Бог да прости Милен!

 

 


image0 (9K)