Драстични промени за ръчния багаж в самолетите

Запалените пътешественици вече нямат търпение да се качат на самолет и да се отправят на първото си приключение след месеци на изолация, наложена заради ситуацията с коронавируса. За всички вече е ясно, че и летенето ще е доста по-различно от преди избухването на пандемията.

Авиокомпании вече обявиха някои големи промени, свързани с организацията на полетите. Сред тях е премахването на сервирането на храни и напитки. Някои пък решиха да оставят средната седалка в салона незаета.

Сега към списъка се добавя и още нещо, което ще засегне багажа на пътниците.

Може да се окаже, че по време на следващия ви полет вече няма да има отделения за багаж над главата ви. Промяната идва от Италия, където местни авиокомпании забраниха използването на багажни отделения, съобщава „Дейли Стар“.

Преди дни италианската служба за гражданска авиация обяви, че ще забрани ползването на отделения за багаж над седалките. Новата разпоредба цели да насърчи мерките за социална дистанция и да предотврати струпването на хора на пътеката в самолета.

Тя би трябвало да помогне на пътниците да слизат от самолета много по-бързо, отколкото ако трябва да чакат другите хора да си свалят багажа.

Забраната се отнася за всички самолети, които кацат или излитат от италиански летища, включително и за дългите международни полети.

За сметка на това пътниците ще могат да чекират салонния багаж без допълнителни такси.

Италианският национален превозвач Alitalia обясни във връзка с въвеждането на новите правила: „За да защитим здравето на пътниците, употребата на контейнери над седалките за съхранение на ръчен багаж вече няма да е позволено на всички полети в Италия.

Пътниците ще могат да качат на борда само малък багаж, който може да бъде поставен под седалката, например ръчни чанти, раници, чанти за лаптоп, които не са по-големи от 36x45x20 см.

Приканваме пътниците да оставят багажа си на мястото за чекиране и да ги оставят на мястото за измерване без да бъдат таксувани“.


image0 (9K)