Драма на „Бернабеу“! Роналдо спаси Реал в 97 – та минута

Реал (Мадрид) се класира за полуфиналите в Шампионска лига. „Белите“ загубиха с 1:3 реванша срещу Ювентус в изключително драматичен мач на „Сантяго Бернабеу“, но продължават напред в турнира.

[ad id=“225664″]

В първия двубой испанският гранд спечели с 3:0, но в реванша „бианконерите“ показаха фантастичен футбол и водеха с 3:0 след два гола на Манджукич и едно попадение на Матюиди. В 97-ата минута обаче Кристиано Роналдо реализира рещаващ гол от дузпа и прати Реал сред най-добрите четири отбора в ШЛ.

[ad id=“263680″]

Ювентус започна отлично мача и поведе още във втората минута с гол на Марио Манджукич, който засече перфектно центриране на Сами Кедира.

„Бианконерите“ продължиха ентусиазирано с атаки основно по десния фланг. Те можеха да стопят още пасива си в 7-ата минута, но Кейлор Навас спаси 100-процентова възможност, открила се пред Гонсало Игуаин.

Реал можеше да изравни в 10-ата минута, но Буфон изби изстрел отблизо на Бейл, а при добавката уелсецът не намери очертанията на вратата.

Домакините постепенно се съвзеха след колебливото начало и малко по-късно организираха нова добра атака, но Иско не успя да нанесе завършващ удар.

[ad id=“236993″]

В 14-ата Роналдо стреля опасно, Буфон спаси, а при добавката Иско реализира. Попадението обаче бе отменено поради засада.

Положенията продължиха да се редуват пред двете врати, като минута по-късно късметът бе на страната на Реал, след като при центриране от корнер Манджукич игра с топката, която попадна право в ръцете на Навас.

В 25-ата Кедира стреля от воле, но беше далеч от целта.

Пет минути по-късно и Марсело не намери вратата на „бианконерите“. В 32-ата пък Иско получи в наказателното поле, върна на границата му, където беше Кроос, чийто шут обаче бе блокиран.

В 34-ата Роналдо изведе Иско сам срещу Буфон, но вратарят на Ювентус спаси.

[ad id=“236999″]

Въпреки натиска на мадридчани, в 37-ата минута „бианконерите“ стигнаха до втори гол. Точен отново с глава бе Манджукич, който надскочи Карвахал след центриране на Лихтщайнер.

В добавеното време на първата част гредата спаси гостите, след като удар на Варан с глава се отби в напречния стълб.

Три минути след подновяването на играта Дъглас Коща напредна по крилото, но последвалият му изстрел беше неточен.

В 58-ата минута Лукас Васкес намери Роналдо в наказателното поле, но Джиджи Буфон улови шута на португалеца.

Минута по-късно на отсрещната врата Кейлор Навас се справи с удар на Игуаин.

В 61-ата минута Блез Матюиди направи резултата 0:3, като се възползва от ужасяваща грешка на Кейлор Навас. Стражът на „белите“ изпусна топката след центриране на Дългас Коща и тя попадна право в краката на френския полузащитник.

[ad id=“237001″]

В 69-ата минута Марко Асенсио стреля от фаул, но над вратата на Буфон.

В 78-ата минута вратарят на Ювентус спаси удар на Иско, а малко по-късно Варан също получи отличен, шанс но прати топката в аут.

Четири минути преди края на редовното време Роналдо надскочи Лихтщайнер, но ударът му с глава не намери вратата.

Резултатът остана непроменен и секунди оставаха до продълженията, когато дойде възможно най-инфарктният завършек на този истински спектакъл на „Бербанеу“. В 93-ата минута съдията отсъди дузпа за нарушение срещу Лукас Васкес в наказателното поле. Футболистите на Ювентус дълго протестираха за решението на арбитъра от Англия Майкъл Оливър, като заради бурната си реакция живата легенда на Ювентус Джанлуиджи Буфон получи директен червен картон.

Алегри имаше право да извърши смяна и Шчесни влезе на мястото на Игуаин. Полският страж обаче нямаше как да отрази удара от бялата точка на Кристиано Роналдо в 97-ата минута и така Реал се класира за полуфиналите по възможно най-трудния начин.


image0 (9K)