Драма и съдийска неточност лишиха баскетболния Берое от победа

В истинска баскетболна драма Берое загуби от Левски Лукойл със 77:79 . Срещата в спортна зала „Стара Загора“ изпълни смисъла на думата дерби от първата до последната минута. Феновете по трибуните станаха свидетели на много здрава и драматична битка до последните секунди на сблъсъка.
Първото полувреме бе равностойно и пълно с обрати. Старозагорци бяха пределно мотивирани след паузата и дръпнаха с 9 в средата на третата част. Последната четвърт продължи на приливи и отливи и за двата състава. След равностойни последни минути и равенство на таблото Тайрон Брезълтън вкара решаващия кош и донесе победата на гостите шест секунди преди края.

Столичани не сполучиха при своя опит за нападение, но тогава главният арбитър Мартин Хорозов се намеси с изключително грешно решение в ущър на Берое. Това позволи на Левски да ввземе нападението и да вкара за крайното 77:79.

Отново Данило Тасич бе топ-реализатор за Левски Лукойл, като завърши с 18 точки и 12 борби. 14 точки добави Венцислав Петков, 13 реализира Христо Захариев, а 12 – Йордан Минчев.

Николай Стоянов със 17 точки и 8 борби бе най-полезен  за Берое. 15 вкара Брейди Роуз.


image0 (9K)